Smaki tortów

TORTY ZE SMAKIEM na bazie bitej śmietany

1. Adwokat (biszkopt jasny, śmietana z ajerkoniakiem, dżem brzoskwiniowy)

2. Ajerkoniak – czekolada ( biszkopt ciemny przełożony śmietaną czekoladowa, biszkopt jasny skropiony ajerkoniakiem, śmietana z ajerkoniakiem)

3. Ambasador (biszkopt jasny, śmietana z czekolada ,śmietana z rodzynkami i orzechami)

4. Marcepanowy (biszkopt jasny, krem marcepanowy, dzem morelowy, warstwa musu czekoladowego)

5. Bounty (biszkopt ciemny, smietana z czekolada, smietana z wiórkami kokosowymi)

6. Bozonarodzeniowy ( biszkopt jasny, smietana o smaku korzennych ciasteczek „spekulatius” z bakaliami, poncz rumowy)

7. Cappuccino (biszkopt ciemny, smietana cappuccino, wisienki)

8. Cappuccino-ajerkoniak (biszkopt jasny, 2 smaki smietany kladzione naprzemiennie: cappuccino i ajerkoniak)

9. Czekoladowy (biszkopt ciemny, smietana z czekolada, powidla z czarnej porzeczki)

10. Kawowy (biszkopt jasny, smietana z kawa, wisnie)

11. Kajmakowy (biszkopt jasny i ciemny, bita smietana z kawa, dwie warstwy kajmaku)

12. Makowy (ciasto makowe, bita smietana cytrynowa lub kawowa)

13. Makowy z ajerkoniakiem (ciasto makowe, smietana z ajerkoniakiem, biszkopt nasaczony ajerkoniakiem)

14. Malakow ( paski biszkoptu ukladane naprzemiennie, poncz kawowo-rumowy, smietana z serkiem mascarpone i z uprazonymi platkami migdalowymi)

15. Orzech-cappuccino (biszkopt orzechowy, bita smietana cappuccino z rumem)

16. Orzechowy (biszkopt orzechowy, smietana z orzechami)

17. Orzechowy z kajmakiem (biszkopt orzechowy, bita smietana z kajmakiem)

18. Piernikowy (biszkopt ciemny z przyprawa korzenna, smietana z czekolada, sliwki w alkoholu, orzechy)

19. Rafaello ( biszkopt, bita smietana z biala czekolada i wiórkami kokosowymi, dzem ananasowy)

20. Striaciatella (biszkopt kakaowy, smietana z tarta czekolada, banany)

21. Szachownica (biszkopt kakaowy, krem smietanowo-twarozkowy)

22. Tiramisu (biszkopt jasny, smietana z serkiem mascarpone i likierem amaretto, paski biszkoptu ciemnego przekladane smietana o smaku kawowym)

23. Truflowy

24. Smietankowy z owocami (bita smietana z jogurtem, kawalki owoców –brzoskwinia, ananas, mandarynka)

25. Agrestowy ( biszkopt jasny, warstwa owoców agrestu, smietana )

26. Ananasowy (biszkopt jasny, smietana z jogurtem i ananasami)

27. Bananowy (biszkopt jasny, smietana o smaku bananowym, kawalki bananów)

28. Brzoskwiniowy (biszkopt jasny, smietana brzoskwiniowa z kawalkami brzoskwin)

29. Cytrynowy (biszkopt jasny, smietana z jogurtem i cytryna)

30. Malinowy (biszkopt jasny, smietana z jogurtem i malinami)

31. Malinowy z ajerkoniakiem ( biszkopt ciemny zalany piure malinowym, biszkopt jasny skropiony ajerkoniakiem i przelozony smietana z kleksami ajerkoniaku)

32. Mandarynka (biszkopt jasny, smietana z mandarynkami)

33. Multiwitamina (biszkopt jasny, smietana z jogurtem, przecierem owocowym i kawalkami owoców)

34. Owoce lesne (biszkopt jasny, smietana z jogurtem, owoce lesne)

35. Owoce poludniowe (biszkopt jasny, owoce z zalewie na soku pomaranczowym, smietana z jogurtem i miksowanymi owocami)

36. Porzeczkowy (biszkopt jasny, smietana z jogurtem, czarna porzeczka)

37. Prezydencki (biszkopt jasny, poncz rumowy, warstwa owoców, smietana pomaranczowa)

38. Szwarcwaldzki (biszkopt ciemny skropiony wisniówka, warstwa wisni w zalewie na soku wisniowym, bita smietana)

39. Truskawkowy (biszkopt jasny, smietana z jogurtem i zmiksowanymi truskawkami)

40. Truskawkowy z szampanem (biszkopt jasny, smietana truskawkowa, biszkopt ciemny, smietana z twarozkiem i winem musujacym)

41. Wisniowy (biszkopt jasny, bita smietana z serkiem i wisniami, warstwa smietany wisniowej)